Ennikese rullbiskviit metsmaasikate ja kohupiima-vahukoore kreemiga
Retsepti võtsin Nami-namist http://nami-nami.ee/recipe. php?q=detail&pID=9425
Olen selle retsepti järgi kõik oma rullbiskviidid teinud ja toimib alati. Nii ka seekord:)
Koostis:
Biskviit:
4 muna
100 g suhkrut
55g nisujahu
50 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Vahustasin munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Segasin jahu, kartulitärklise ja küpsetuspulberi omavahel ning sõelusin munavahu hulka ja segasin õrnalt läbi.
Kallasin taigna küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpsetasin 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit oli pealt kuldne. Oluline on, et biskviiti üle ei küpseta, sest siis ei saa seda hiljem korralikult rulli keerata ja biskviit praguneb katki. Eelnevalt olin puhta küpsetuspaberi lehe panud lauale ja sellele tuhksuhkrut peale puistanud. Järgmise sammuna kummutasin ahjust väljavõetud biskviitplaadi pahupidi puhtale küpsetuspaberile, eemaldasin ahjus olnud küpsetuspaberi ettevaatlikult biskviidi küljest ja asetasin siis biskviidile peale tagasi. Lasin jahtuda.
Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g kohupiima (või sama palju kohupiimapastat)
300-400 g metsmaasikaid
Täidise jaoks vahustasin rõõsa koore suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks ja segasin juurde kohupiima.
Määrisin kohupiimakreemi jahtunud biskviidile ning jätsin ühe lühema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laotasin peale metsmaasikad.
Keerasin küpsetuspaberi abil tihedasti rulli ja tõstsin kandikule, liitekoht all.TAvaliselt asetan rullbiskviidi paariks tunniks külmkappi, siis on seda kergem lõigata. Ajapuudusel on ka kohe sööma asutud:P
Olen sama retsepti järgi teinud palju rullbiskviite, ainult marjad erinevad. Kasutanud olen metsmaasikaid, aedmaasikaid, mustikaid, vaarikaid. Hästi lihtne teha ja maitseb kõigile!
Olen selle retsepti järgi kõik oma rullbiskviidid teinud ja toimib alati. Nii ka seekord:)
Koostis:
Biskviit:
4 muna
100 g suhkrut
55g nisujahu
50 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Vahustasin munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Segasin jahu, kartulitärklise ja küpsetuspulberi omavahel ning sõelusin munavahu hulka ja segasin õrnalt läbi.
Kallasin taigna küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpsetasin 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit oli pealt kuldne. Oluline on, et biskviiti üle ei küpseta, sest siis ei saa seda hiljem korralikult rulli keerata ja biskviit praguneb katki. Eelnevalt olin puhta küpsetuspaberi lehe panud lauale ja sellele tuhksuhkrut peale puistanud. Järgmise sammuna kummutasin ahjust väljavõetud biskviitplaadi pahupidi puhtale küpsetuspaberile, eemaldasin ahjus olnud küpsetuspaberi ettevaatlikult biskviidi küljest ja asetasin siis biskviidile peale tagasi. Lasin jahtuda.
Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g kohupiima (või sama palju kohupiimapastat)
300-400 g metsmaasikaid
Täidise jaoks vahustasin rõõsa koore suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks ja segasin juurde kohupiima.
Määrisin kohupiimakreemi jahtunud biskviidile ning jätsin ühe lühema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laotasin peale metsmaasikad.
Keerasin küpsetuspaberi abil tihedasti rulli ja tõstsin kandikule, liitekoht all.TAvaliselt asetan rullbiskviidi paariks tunniks külmkappi, siis on seda kergem lõigata. Ajapuudusel on ka kohe sööma asutud:P
Olen sama retsepti järgi teinud palju rullbiskviite, ainult marjad erinevad. Kasutanud olen metsmaasikaid, aedmaasikaid, mustikaid, vaarikaid. Hästi lihtne teha ja maitseb kõigile!
0 Kommentaarid:
Postita kommentaar